Single Wandel Reis
Prachtige natuur - een ontspannen vakantie met veel afwisseling

Middenin de Pyreneeën ligt het dorpje Axat, met op steenworp afstand camping Le Moulin du pont d' Alies. Dit is de ideale uitvalsbasis voor een wandelvakantie door de ruige natuur en over de pieken en dalen van de Pyreneeën. Houdt u van prachtige vergezichten, heerlijk eten en gezelligheid bij een kampvuur, dan kunt u niet anders kiezen dan voor de Katharentocht!

Axat is een gezellig, klein dorpje met een supermarkt, een postkantoor, een bank, een café met een leuk terras aan het water. Ook ons eigen terras op de camping is een ideale plek om bij te komen. 's Avonds kunt u aanschuiven op genieten van het driegangendiner. Mocht u nog wat willen napraten over de wandelingen, dan kan dat natuurlijk bij het gezellig kampvuur.

Camping Le Moulin du pont d'Alies ***

Verblijf en faciliteiten

De camping is gelegen aan de rivier de Aude in Axat, 60 km ten zuiden van Carcassonne. U heeft hier de beschikking over een éénpersoonstent met een bed en voldoende plaats voor uw bagage. De camping beschikt over een zwembad, goede sanitaire voorzieningen, wasmachine en een kantine waar u o.a. kunt internetten. Het dorpje Axat ligt 10 minuten lopen vanaf de camping. Hier vindt u een postkantoor en verschillende winkeltjes.

Verzorging

Deze reis is op basis van volpension. Voor het avondeten kunt u aanschuiven op het Cirkelterras waar onze kok zorgt voor een prima driegangendiner, inclusief een heerlijk glas wijn uit de Roussillon. Voor het ontbijt en de lunch (eventueel lunchpakket) wordt gebruikt gemaakt van de faciliteiten in de kooktent. U ontbijt op uw eigen terras bij de tenten.

Programma

De Katharen hadden in de 12e eeuw een bloeiende cultuur ontwikkeld in het zuiden van Frankrijk en het Noorden van Spanje. Wetenschap, kunsten en 'beschaving' stonden op een hoog peil. Katholieken, Katharen, Moslims en Joden leefden in harmonie samen. Deze samenleving had zoveel invloed dat het er op begon te lijken dat het katholicisme verdrongen zou worden. Dit was een doorn in het oog van zowel de Noord-Franse adel als het Pausdom. Deze combineerden hun macht en in de zogenaamde kruistocht tegen de Katharen werd Zuid-Frankrijk onder de voet gelopen en de hoogstaande samenleving van de Langue d'Oc verpletterd. In verdediging op hun uitroeiing hebben de Katharen in deze streek allemaal verdedigingsvestigingen gebouwd. De oude kastelen (ruïnes) liggen door het gehele gebied verspreid. Sommige van de kastelen zijn open voor bezichtiging. Bent u een liefhebber van ruïnes? Op bijna elke top vindt u er wel één!

In Axat en omgeving maken we vier verschillende wandelingen, allen met hun eigen karakter en uitzichten. Alle wandelingen duren ongeveer 4 tot 6 uur, dit is inclusief de pauze. Deze hebben we nodig om uit te rusten, maar bovenal om te genieten van alle mooie uitzichten. Na elke wandeldag kunt u op de camping een duik nemen in het zwembad, pootje baden in de rivier of relaxen in de zon met een glaasje wijn uit de Roussilion.

We maken eerst een kennismakingswandeling in de omgeving van de camping om te genieten van het mooie plaatsje Axat. Na een kleine klim krijgt u vanaf 500 m hoogte al uw eerste mooie uitzicht over Axat en het rivierdal van de Aude.

Tijdens een van deze dagen eindigen we bij de 'de bron der geliefden' nadat we de oude ruïne van Chateau de Perpetheuse hebben bekeken. Deze wandeling van en naar het Chateau voert door de prachtige wijnvelden en geeft u laatste blik op het imposante wandelgebied.

Een dag dwalen we door de straatjes van de Middeleeuwse oude vestigingsstad Carcassonne. De stad met al haar winkeltjes en terrasjes is zeker het bezichtigen waard. Laat je leiden door de ezel, tijdens de wandeling maakt u een mooie wandeling door de ongerepte natuur met het gemak van een de ezel die al de spullen mee neemt voor een lunch in de vrije natuur.

Tijdens de week is er de gelegenheid om te relaxen aan het water. Bij het schilderachtige dorpje Tautavel is een prachtige meer waar u kunt zwemmen en relaxen. Of u kunt onder de platanen op het dorpsplein een lekker Pernotje drinken.

Een andere tocht brengt ons door het bos van Domaniale d' Malo-Bar Estable. Via deze wandeling komen wij bij de oude ruïne Chateau de Puilaurens. Dit Chateau staat bekend om haar bijzondere ligging. Vanaf hier lopen we door naar Caudiès, we komen door de prachtige Gorges de St. Jaume, om niet helemaal weer terug te lopen naar Axat pakken we daar de trein die ons weer terugbrengt.

Tijdens deze vakantie zijn nog tal van andere sportieve activiteiten mogelijk. Wat dacht u van canyoningen in de gorges de Galamus? Waarbij u lopend, zwemmend, springend en glijdend de weg zult vinden door het water en de kloof. Bent u een echte waterliefhebber? Dan is raften echt iets voor u. Kortom, een bruisende vakantie in het hart van de Pyreneeën.

Verlenging

U kunt deze reis uitstekend verlengen met de Actief Reis of met Beeldhouw Reis.


Bij te boeken activiteiten

dagje strand van Tautavel € 17,50
canyoning Galamus€ 32,00
raften€ 32,00

Inbegrepen

• vervoer per luxe touringcar
• verblijf in een ruime éénpersoonstent
• verblijf o.b.v. volpension
• extra ontbijt bij aankomst
• alle wandelingen en entreekosten van kastelen en burchten tijdens wandelingen
• treinreisje
• wandeling met de ezel
• ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
• deskundige instructeurs

Niet inbegrepen

• drankjes en overige persoonlijke uitgaven
• entreegelden in de stad Carcassonne
• eventueel extra bij te boeken opties
• reis- en annuleringsverzekering (denk aan de bijzondere sporten)

Reisgegevens

• groepsgrootte: 8-15 deelnemers
• leeftijdsgroepen: 30-49 jaar en 35-55 jaar
• reisduur: 10 dagen (vr t/m zo)

Periode en prijzen 2013

klik hier voor het prijsoverzicht

Prijzen zijn inclusief volpension en Royal-class busvervoer.

Om te boeken klik hier
U wordt direct door gelinkt naar het boekingspagina van Estivant Vakanties.
Dit geld alleen voor alle Single Reizen.