Single Actief Reis
Canyoning, raften, klimmen en wandelen in Axat

Waar vindt u de vakantie met uitdagende outdooractiviteiten in een gebied met spectaculaire bergen en kristalheldere rivieren? Juist! In Axat. Dit is de ideale bestemming voor actieve buitensporten zoals canyoning, klimmen, raften, en spéléologie gecombineerd worden met een prachtige natuur, heerlijk eten en volop gezelligheid.

Axat ligt midden in de ruige Pyreneeën en het is een klein, gezellig dorpje op circa 10 minuten lopen van de camping. Op 10 km. van de camping ligt het mooie stadje Quillan waar wekelijks een marktje is. De camping ligt op nog geen 60 km. van de Middellandse Zee. In Axat vindt u een supermarkt, postkantoor, bank met pinautomaat, restaurant en een bar met een gezellig terras, waar u na alle activiteiten kunt nagenieten en kijken naar de voorbijkomende rafters.

Camping Le Moulin du pont d'Alies ***

Verblijf en faciliteiten

De camping is gelegen aan de rivier de Aude, 60 km ten zuiden van Carcassonne. U heeft de beschikking over een éénpersoonstent met een bed en voldoende plaats voor uw bagage en uw beeldhouwcreatie. Alle tenten staan bij elkaar en is een gemeenschappelijke kooktent met koelkast, gasfornuis, kookbenodigdheden en een eigen terras. Op de camping vindt u een zwembad en een kantine waar u o.a. kunt internetten. Daarnaast is er goed sanitair en een wasmachine aanwezig.

Verzorging

Uw inspanningen worden beloond met een verblijf o.b.v. volpension. 's Avonds kunt u gezellig aanschuiven op het sfeervolle terras van ons eigen restaurant. Hier serveert onze 'chef de cuisine' een uitstekend driegangendiner, inclusief een glas wijn uit de streek.

Programma

De omgeving van Axat leent zich perfect voor verschillende buitensportactiviteiten: de steile rotswanden voor het klimmen, de rivier voor het raften en de bossen voor mooie wandelingen. U ziet er uitgestrekte wijnvelden van de Cote du Languedoc, de steile bergtoppen van de Pyreneeën, maar ook de diepe kloven van de Gorges de Galamus en de Pierre Lyss.

Tijdens deze sportieve reis hebben wij een afwisselend en uitgebreid outdoorprogramma voor u samengesteld en wanneer er geen activiteiten zijn biedt de relaxte sfeer op de camping volop mogelijkheden voor vermaak.

Op zaterdag is er een "kennismakingswandeling". We maken een mooie looptocht in de omgeving van Axat. Hierbij heeft u een prachtig uitzicht op het dorpje Axat en na de wandeling kunt u op het terras van het plaatselijke cafeetje nog even nagenieten. Het is een echte opwarmer voor de sportieve week.

Zondag maken we een spectaculaire canyoningtocht in de Gorges de Galamus, waarbij u al lopend, zwemmend, springend en glijdend een weg zult banen door het water dat door de Gorges heen loopt. Tiidens de tocht zult u merken dat de wanden van de kloof z'n 200 m boven u uittorenen.

Maandag gaan we raften op de rivier de Aude. We beginnen bij de camping en gaan vanaf daar met de stroom mee. We varen door de Gorges Pierre Lyss. In de Gorges zijn veel stroomversnellingen die we in hoog tempo achter elkaar nemen.
Na deze actieve dagen is er tijd voor een culturele dag en brengen we een bezoek aan de oude Middeleeuwse vestigingsstad Carcassonne.

Omdat de Pyreneeën zich uitstekend lenen voor prachtige wandeltochten maken we op woensdag een wandeling door een prachtige kloof. We lopen richting Chateau Puillaures.

Donderdag staat in het teken van klimmen. Eén van de vele wanden die het gebied rijk is zullen we gaan "bedwingen". Het gaat niet alleen om behendigheid maar ook om samenwerking, vertrouwen en teamspirit. Mocht u het klimmen even willen inruilen voor een frisse duik dan is er de mogelijkhied om even lekker tot rust te komen in het water. We klimmen op een plek waar we nog in de zon kunnen liggen en kunnen zwemmen.

Vrijdag en zaterdag staan er geen activiteiten op het programma, maar zijn er volop mogelijkheden daartoe. U kunt nu alvast uw keuze maken, maar u kunt natuurlijk ook ter plekke bekijken waar u zin in heeft. Sportief of lekker pootje baden in de rivier, een wijntje drinken op ons terras alles is mogelijk.

Mogelijke wijzigingen in de dagindeling onder voorbehoud.

Verlenging

Er bestaat ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen onder de grond. Met spéléologie gaat u mee in één van de vele grotten die er in de omgeving zijn. Dit zijn grotten die niet zijn opengesteld voor het grote publiek. Met een pak aan en een lampje op uw hoofd betreedt u de grot.

Houdt u van water, dan is hydrospeed een echte ervaring. U ligt op een klein vlot en dendert de rivier samen met een groepje en een instructeur de rivier af. Je ligt letterlijk in het water.

Alle activiteiten die we organiseren, worden begeleid door ervaren Nederlandse instructeurs en in samenwerking met onze Franse collega's. Axat is dé bestemming voor de liefhebber van sportieve outdooractiviteiten.

Bij te boeken activiteiten

Speleologie € 32,00
Hydrospeed € 33,00Inbegrepen

• vervoer per luxe touringcar
• verblijf in een ruime éénpersoonstent
• verblijf o.b.v. volpension
• extra ontbijt bij aankomst
• alle genoemde activiteiten: boogschieten, klimmen, raften, canyontocht en een bezoek aan
Carcassonne
• ervaren en enthousiaste reisbegeleiding en deskundige instructeurs
• gebruik van alle materialen

Niet inbegrepen

• drankjes en overige persoonlijke uitgaven
• eventueel extra te boeken opties
• entreegelden in de stad Carcassonne
• reis- & annuleringsverzekering (denk ook aan de bijzondere sporten)

Reisgegevens

groepsgrootte: ca. 10-20 deelnemers
leeftijdsgroepen: 25-39 jaar en 30-49 jaar
reisduur: 10 dagen (vr t/m zo)

Periode en prijzen 2016

klik hier voor het prijsoverzicht

Prijzen zijn inclusief volpension en Royal-class busvervoer.

Om te boeken klik hier
U wordt direct door gelinkt naar het boekingspagina van Estivant Vakanties.
Dit geld alleen voor alle Single Reizen.