Single Beeldhouw Reis
Ontdek in Axat de hartstocht van het hakken in steen

Beeldhouwen is een groots avontuur. Want hakken in steen betekent beslissingen nemen: wat er af is, krijg je er niet meer aan. Tijdens het beeldhouwen zie je langzaam maar zeker de steen vorm krijgen. Het is een boeiend proces en het resultaat is bijna altijd boven verwachting. Waar kunt u dat beter doen dan in de inspirerende omgeving van de ruige Pyreneeën, op camping Le Moulin du pont d'Alies in Axat.

Er is een dorpscafé met een gezellig terras aan de rivier, een kleine supermarkt, een postkantoor, een bank met een pinautomaat en een dorpsplein en typische oude Franse mannen onder de boom. In het stadje Quillan op 10 km afstand is wekelijks een markt voor streekproducten en leuke souvenirs.

Camping Le Moulin du pont d'Alies ***

Verblijf en faciliteiten

De camping is gelegen aan de rivier de Aude, 60 km ten zuiden van Carcassonne. U heeft de beschikking over een éénpersoonstent met een bed en voldoende plaats voor uw bagage en uw beeldhouwcreatie. Alle tenten staan bij elkaar en is een gemeenschappelijke kooktent met koelkast, gasfornuis, kookbenodigdheden en een eigen terras. Op de camping vindt u een zwembad en een kantine waar u o.a. kunt internetten. Daarnaast is er goed sanitair en een wasmachine aanwezig.

Verzorging

Uw inspanningen worden beloond met een verblijf o.b.v. volpension. 's Avonds kunt u gezellig aanschuiven op het sfeervolle terras van ons eigen restaurant. Hier serveert onze 'chef de cuisine' een uitstekend driegangendiner, inclusief een glas wijn uit de streek.

Programma

Voor het beeldhouwen heeft u geen ervaring, voorkennis of spierkracht nodig. Belangrijker zijn uithoudingsvermogen en fantasie. Onze docent(e) begeleidt u zoveel als nodig is. Als beginner leert u werken met steen en gereedschap en bovendien vertrouwen te krijgen in het eigen kunnen. Als gevorderde leert u uw persoonlijke vormgeving verder te ontwikkelen. U kunt met didactische begeleiding en in uw eigen tempo deze techniek leren of verder ontwikkelen.

De omgeving van Axat leent zich perfect voor het beeldhouwen. De rust van de omgeving, de inspirerende pieken van de Pyreneeën en het werken in de natuur. U kunt het beeldhouwen combineren met het maken van een paar mooie wandelingen, wij hebben hiervoor kaarten ter beschikking met een goede routebeschrijving. Zo kunt u de uitgestrekte wijnvelden van de Cote de Languedoc zien of de mooie bergtoppen van de Pyreneeën. Tijdens de week hebben we het beeldhouwen afgewisseld met het relaxen langs de rivier en eventueel de mogelijkheid tot het doen van andere activiteiten.

Zo gaan we een dag naar Carcassonne een oude stad uit de tijd van de Katharen. Het bijzondere van deze stad is dat hij nog geheel intact is. De bijzondere beelden aan de Kathedraal maken het bezoek de moeite waard.

Ook is er de mogelijkheid om een dagje heerlijk te gaan zwemmen en zonnen bij het meertje bij het idyllische dorpje Tautavel. Bij het meertje kun je lekker relaxen of een mooi wandeling maken door de wijnvelden. Bij het dorp zijn er vele mogelijkheden om lekker te lunchen en een kijkje te nemen in de kleine winkeltjes.

De andere dagen staan natuurlijk in het teken van het maken van een beeld. Tijdens de ochtenden is er hulp bij het maken van uw creatie en in de middag is er de mogelijkheid om het helemaal zelf te proberen. De cursus is zo opgebouwd dat u tijdens de week aan uw eigen beeld kunt werken.

Mocht u naast het beeldhouwen iets heel anders willen doen dan kan dat ook. Wat dacht u van raften: een franse instructeur neemt u mee in de boot en zo vaart u samen met anderen de snelstromende rivier de Aude af. Wilt u een mooi stukje natuur zien, ga dan mee met de canyontocht naar de Gorges de Galamus. Al zwemmend, lopend, glijdend en springend banen we ons een weg door het water. Tijdens de tocht zien we dat de Gorge zo´n 200 m boven ons uittorent.

Verlenging

Deze reis kunt u uitstekend verlengen met een Katharen wandeltocht. Voor informatie over deze reis kijk bij wandelreizen.

Bij te boeken activiteiten

Raften € 30,00
Canyoning € 30,00

Inbegrepen

• vervoer per luxe touringcar
• verblijf in een ruime éénpersoonstent
• verblijf o.b.v. volpension
• extra ontbijt bij aankomst
• de steen en benodigde materialen
• ervaren en enthousiaste reisbegeleiding en deskundige docente
• gebruik alle materialen

Niet inbegrepen

• drankjes en overige persoonlijke uitgaven
• eventueel extra te boeken opties
• reis- en annuleringsverzekering (denk ook aan de bijzondere sporten)

Reisgegevens

• groepsgrootte: ca. 8-12 deelnemers
• leeftijdsgroepen: 35-50 jaar en alle leeftijden
• reisduur:10 dagen (vr t/m zo)

Periode en prijzen 2011

klik hier voor het prijsoverzicht

Prijzen zijn inclusief volpension en Royal-class busvervoer.

Om te boeken klik hier
U wordt direct door gelinkt naar het boekingspagina van Estivant Vakanties.
Dit geld alleen voor alle Single Reizen.